Til tops

Edward Snowden afslører fem nemme måder du kan beskytte dig på online

Den berømte NSA whistleblower Edward Snowden er kommet med sine råd omkring hvordan den normale indbygger kan beskytte sit privatliv på internettet.

Den berømte NSA whistleblower Edward Snowden er kommet med sine råd omkring hvordan den normale indbygger kan beskytte sit privatliv på internettet.

I et interview med The Intercept fortæller den tidligere sikkerhedsmedarbejder fra NSA, Edward Snowden, fem simple metoder vi alle kan tage i brug, for at beskytte vores privatliv online.

1. Download 'Signal'

Den brugervenlige app krypterer din mobils tekstbeskeder - så længe personen du ringer eller skriver til også har app'en installeret. App'en er udviklet af Open Whisper Systems og er tilgængelig på både iOS og Android.

2. Brug 'two-factor authentication' på dine kontoer

Two-factor authentication er lidt ligesom nemid, bare nemmere. Princippet består i, at man skal bruge en anden enhed til at få adgang til ens konti, hvilket gør det sværere for hackere at trænge ind i ens privatliv, da de så skal have fysisk fat i den enhed du bruger til authentication. 

Flere services som eksempelvis Steam og Google tilbyder allerede login med two-factor authentication og kræver blot en app installeret på din mobiltelefon.


3. Få en password-manager

Programmer som eksempelvis KeePassX sikrer dig, at dine adgangskoder er forskellige på tværs af alle dine kontoer. Så hvis en af dem bliver hacket eller på anden måde kompromitteret, går det ikke udover dem alle.

4. Installer og brug Tor

Tor ligner præcis den traditionelle Firefox-browser - men har den fordel, at al din trafik vil blive sendt på tværs af verden, hvilket gør det sværere at opsnappe din identitet og egentlige position.

En anden gevinst ved at installere Tor er, at den kommer med en indbygget Javascript blocker, som automatisk blokerer for reklamer på internettet. Win win!


5. Sørg for at bloker reklamer

Ikke nok med at adblockere fjerner reklamer, beskytter de også mod at andre kan opsnappe din identitet.

"Ved at bruge disse programmer, har folk allerede ændret samtalen omkring sikkerhed og privatliv" fortæller Snowden.

Og det ser ud til at større firmaer allerede har taget sig ved lære af adblocker-software. Apple har allerede tilføjet DuckDuckGo - søgemaskinen der ikke tracker - som en mulighed i deres Safari browser.


Snowden fortsætter med at forklare:

"Muligheden for at tage kontrol over dit privatliv er blevet mere muligt end nogensinde før.


Tricket er at få flere til at tage disse programmer i brug - så det kan have en effekt på opfattelsen af privatlivets fred."

Så der har du det - fra manden selv, hvis du er bekymret for at Big Brother følger med i hvad du foretager dig online, kan disse tricks måske få dem på færten af noget andet - indtil videre...

Relaterede emner:

Del artiklen med dine venner

Kommentarer

Læs også

Like Holla på Facebook

Få vores nyheder leveret direkte til din Facebook væg - så bliver vi glade!