Til tops
WTF

Dårlige chefer er lige så skadelige for dit helbred som rygning

Et nyt studie har bevist, at en dårlig chef, er lige så skadeligt for dit helbred som rygning. Hvilket betyder virkelig, virkelig, virkelig skadeligt.

Et nyt studie har bevist, at en dårlig chef, er lige så skadeligt for dit helbred som rygning. Hvilket betyder virkelig, virkelig, virkelig skadeligt.

Vi har alle - uden undtagelse - før eller siden oplevet en dårlig chef i vores liv. Det har måske ikke været lige så slemt, som det der udfolder sig i Horrible Bosses-filmene, men en rædselsfuld overordnet på kontoret, kan have en negativ indflydelse på dit helbred.

Faktisk, ifølge en artikel, der første gang blev delt på LinkedIn og senere Quartz, er langtidseffekterne af en dårlig chef, lige så skadelige for dit helbred, som rygning. Overvej det lige.


Ligesom med rygning, desto længere du arbejder for en dårlig overordnet, desto større er effekten på både dit fysiske og mentale helbred.

Ifølge American Psychological Association, angiver 75% deres chefer som den største faktor for stress på arbejdspladsen, men størstedelen (59 procent) af de ansatte, vælger ikke at forlade arbejdspladsen.


I stedet, bider de det i sig og sænker hovedet, selv hvis de bliver behandlet meget dårligt. Det skyldes, at selv om de hader personen over dem, er de fleste mennesker trygge med deres job og har svært ved at sige op.

Det er fair nok - men ude i verden spiser de store fisk de små. Måske de seneste fund kan give folk det skub, som de har brug for.

Data fra over 200 studier, der er blevet samlet af forskere fra Harvard Business School og Stanford University, viser, at almindelig arbejdsrelateret stress, kan have den samme negative påvirkning på ansattes helbred, som udsættelse for store mængder af passiv rygning.


Jobmarkedet er selvfølgelig hårdt i øjeblikket, så vi vil ikke anbefale folk at gå op til deres chef, fortælle dem at skride af helvede til og så storme ud af kontoret. Og slet ikke lige før jul (men hvis du gør, så husk lige at filme det og sende det til os).

Med det sagt, så gør du dig nok klogt i at sige op, hvis din dårlige chef virkelig er en sociopat. Det er dem der er ekstremt aggressive, narcissistiske og i visse tilfældige voldelige, skriver BBC. Hvis du finder ud af, at du har sådan en som chef, gør du dig nok klogt i at smutte.

Når alt kommer til alt, er livet alt for kort og handler om at have det sjovt. Hvorfor bruge otte timer hver dag, fem dage om ugen på at have det elendigt? Og hvis du overbeviser dig selv om, at du gør det for pengene, så tænk dig om, for du kunne blive ramt af en bus i morgen. Og hvad er de så værd?

Har du nogensinde haft en dårlig chef? Hvad er dine oplevelser med stress på arbejdspladsen? Fortæl din historie i kommentarerne herunder.

Relaterede emner:

Del artiklen med dine venner

Kommentarer

Læs også

Like Holla på Facebook

Få vores nyheder leveret direkte til din Facebook væg - så bliver vi glade!