Til tops
WTF

Ægtepar købte deres hvidevarer i 1950'erne og 50 år senere virker de stadig

Hvis du er på udkig efter nogle nye hvidevarer, så kan det måske være en god investering at tage et kig i din lokale genbrugsbutik. For udover at se retro ud, holder de gamle hvidevarer tilsyneladende for evigt.

Hvis du er på udkig efter nogle nye hvidevarer, så kan det måske være en god investering at tage et kig i din lokale genbrugsbutik. For udover at se retro ud, holder de gamle hvidevarer tilsyneladende for evigt.

Nu om dage er der sgu intet der bliver bygget for at holde. Telefoner går i stykker alt for nemt. Fjernsynet dør uden grund. Sko falder fra hinanden efter knap et år. Det er næsten som om, at fabrikanten bevidst laver ting dårligere for at tvinge forbrugerne til konstant at købe nye ting (syg tanke, ikke?).

Så hvis du nogensinde har manglet beviser for, at "man ikke længere laver tingene som i de gode gamle dage", så tag med os et smut forbi Sydney og Rachel Saunders fra Exeter i England. Ægteparret, der begge er i 80'erne, har flittigt brugt de samme hvidevarer som de købte over et halvt århundrede siden. Deres tørretumbler, kedel, komfur og vaskemaskine kostede dem kun 1.000 kroner, da de købte dem helt tilbage i 1956, og utroligt nok, virker de stadig den dag i dag.

"Ting blev lavet bedre dengang, de kunne holde til mere og var stærkere," fortæller Mr Saunders, en pensioneret revisor. "Vi fik vaskemaskinen da vi blev gift - 62 år siden - og sidste gang den blev brugt var 12 år siden," tilføjer hans kone Rachel, som er pensioneret hjemmehjælper. "Så vidt jeg ved virker den stadig fuldstændig, den lækker bare en lille smule. Du finder bare ikke hvidevarer der er lavet sådan nu til dags."

Parret har endelig besluttet sig for at skille sig af med deres antikke hvidevarer mange år efter, men Mr. Saunders spekulerer ikke over hvor meget han får for at sælge dem. "Jeg kunne godt tænke mig at de gik til et museum eller sådan noget så de kan blive bevaret" slutter han.

Næste gang min telefon går i stykker, så lægger jeg vej forbi den lokale genbrugsbutik så jeg kan købe mig en fra dinosaur-tiden som vil holde - så er det sagt!

Fotos af: David Hedges.

Relaterede emner:

Del artiklen med dine venner

Kommentarer

Læs også

Like Holla på Facebook

Få vores nyheder leveret direkte til din Facebook væg - så bliver vi glade!